Week 38: Puffs eten stimuleert de ontwikkeling van de fijne motoriek

Rond deze leeftijd ontdekken de meeste baby’s de pincetgreep, waarbij ze hun duim en vingers gebruiken om kleine voorwerpen op te pakken.

Het kan een uitdaging zijn om veilige voorwerpen te vinden om deze nieuwe vaardigheid mee te oefenen. Puffsnacks zijn bedoeld om in de mond van je baby te smelten, zodat ze geen verstikkingsgevaar opleveren zolang je baby ze zelfstandig in haar mond kan stoppen.

Leg tijdens het eten een paar puffs op haar bordje. Je zult zien dat ze de puffs eerst gaat ‘harken’, dat ze er daarna naar gaat grijpen, en dat ze er uiteindelijk in slaagt om een puff tussen haar duim en wijsvinger vast te pakken en in haar mond te stoppen. Als ze de puffs nog niet zelf in haar mond kan stoppen, weersta dan de verleiding om haar erbij te helpen. Het doel van zichzelf leren voeden in dit stadium is om de fijne motoriek te ontwikkelen en de verschillende texturen en smaken van voedsel te ontdekken. Borst- of flesvoeding is nog steeds de belangrijkste bron van voedingsstoffen voor je baby.

This post is also available in: Deutsch English

Auteur

Team Lovevery Avatar

Team Lovevery

Visit site

Geplaatst in 9 - 10 maanden, Eten en drinken, Fijne motoriek, kennis maken met de echte wereld door middel van spelen, Speeltijd & activiteiten, Zintuiglijk spel, Kinderontwikkeling

Blijf lezen